Over Wabi to Sabi


Blinkel (dat is onze bedrijfsnaam waar Wabi to Sabi onderdeel van is) is begonnen in 2016 zoals veel bedrijven beginnen: In een klein kamertje. Ik maakte leuke items voor familie en vrienden en toen er meer mensen mijn items wilden, was het een kleine stap om een eigen onderneming te starten. 
Die items waren tipi's voor huisdieren. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Dat werd al snel een dagtaak en een groot succes. Er staan inmiddels duizenden huisdiertipi's over de hele wereld! Maar er kwamen steeds vaker vragen of die leuke kussen naast de tipi of dat mooie houten potje op de foto's ook te koop waren.

De wens om uit te breiden kwam al snel en de keuze hoe en wat was niet lastig. Homedecoratie. Maar dan wel op een manier die bij deze tijd past. Ecologisch, duurzaam, fairtrade en natuurlijk waren hierbij zeer belangrijke punten. En natuurlijk wat ik zelf mooi vond, want ik wil niets verkopen waar ik niet zelf achter stond. 
Inmiddels werkt ik niet meer alleen en is Blinkel uitgegroeid tot een mooi en sterk bedrijf die veel mensen blij mag maken met de mooiste producten uit de hele wereld.
Daar hoorde natuurlijk ook een passende naam bij. En na 5 jaar hebben wij dan ook Wabi to Sabi als naam.
Tot de zomer van 2021 richtte Blinkel zich voornamelijk op de buitenlandse markt. Maar omdat Nederlandse klanten ons ook wisten te vinden en de vraag naar een Nederlandse webshop groter was geworden, was het besluit om een Nederlandse webshop te openen logisch. Maar ook Duitsland zal straks een geheel eigen Wabi to Sabi krijgen. Kortom: Lekker druk bezig blijven en mensen blij maken!

 Veel plezier in mijn websop!
Eveline